Huis & tuin

Dakpannen reinigen

Beschik je over een dak met dakpannen? Dan is het verstandig om deze eens in de zoveel tijd te laten reinigen. Wanneer je dit regelmatig doet, zorg je ervoor dat jouw dakpannen zo min mogelijk beschadigd raken door eventuele mosgroei of ander vuil dat zich op jouw dak manifesteert. Maar wanneer is het tijd om jouw dak te laten reinigen en waarom is dit zo belangrijk? 

Wanneer kun je het beste dakpannen laten reinigen? 

Het ene dak is het andere niet en het verschilt daarom per dak hoe vaak je deze moet reinigen. Het hangt bijvoorbeeld af van verschillende weersomstandigheden waar jouw dak mee te maken krijgt. Wanneer het dak bijvoorbeeld veel zon krijgt, zullen de mossen en algen sneller kunnen groeien en zul je eerder het dak moeten laten schoonmaken. Heb je te maken met veel omliggende bomen rondom het dak? Dan heb je meestal meer last van vervuiling door afvallende takken, bladeren en ander vuil. Hoe meer vervuiling jouw dakpannen te verduren krijgen, hoe vaker je deze dient te reinigen.  

Naast de weersomstandigheden speelt het soort dakpan ook een rol in de frequentie van het schoonmaken. Een betonnen dakpan moet bijvoorbeeld vaker gereinigd worden dan een geglazuurde dakpan. Je kunt het beste eens in de zoveel tijd even naar je dak kijken om te zien of je mosgroei en/of ander vuil ziet. Wanneer dit dusdanig aanwezig is, kun je het beste contact opnemen met een dakdekker om jouw dak te laten reinigen. Ook is het mogelijk om zelf het dak op te gaan. Voor deze klus heb je echter wel te maken met veiligheidsvoorschriften vanwege de hoogte en dien je over enige kennis en ervaring te beschikken om de dakpannen op de juiste manier te kunnen reinigen. 

Waarom dakpannen laten reinigen? 

Wanneer dakpannen onder het vuil en/of mosgroei zitten kunnen er beschadigingen aan de pannen optreden. Denk hierbij aan kleine scheurtjes en/of breuken. Door de begroeiing van algen en mos kunnen de dakpannen namelijk niet goed ademen. Daardoor ontstaan dergelijke beschadigingen. Een beschadigde dakpan heeft een vergrote kans op lekkage en dat wil je ten allen tijde voorkomen. Je hebt dan namelijk niet alleen te maken met de kosten voor het repareren van jouw dak, maar ook een eventuele lekdetectie en alle overige schadekosten die het lek veroorzaakt. Kortom, het is het meest verstandig om jouw dakpannen goed in de gaten te houden en zo snel mogelijk contact op te nemen met een ervaren dakdekker om jouw dakpannen er weer zo goed als nieuw bij te laten liggen. 

Na het reinigen van dakpannen wordt er vaak aangeraden om de pannen ook direct te laten coaten. Dit betekent dat de dakdekker een beschermingslaag over de dakpannen legt, waardoor deze extra bestand zijn tegen barre weersomstandigheden, vuil en andere oneffenheden. Voor meer informatie over het laten reinigen en eventueel coaten van jouw dakpannen, verwijzen wij graag door naar MyGo. Daar kun je snel en eenvoudig een geschikte dakdekker vinden bij jou in de buurt. 

Dit vind je misschien ook leuk...

39 Reacties

 1. betkub BETKUB เว็บไซต์พนันออนไลน์ ฝาน-ถอน ออโต้รวดเร็วทันใจ โปรแรงสุด อัพพเกรดใหม่ เดิมพันตรงบริษัทแม่ พร้อมบริการ 24 ชม. รองรับทั้ง IOS เเละ Android.

 2. zegt:

  for it can be used

 3. zegt:

  is ok

 4. zegt:

  be things

 5. zegt:

  be thing

 6. dark

 7. real

 8. really

 9. text

 10. box

 11. page

 12. flow

 13. site

 14. title

 15. Absolutely

 16. Agathist

 17. Adore

 18. Admire

 19. Adaptive

 20. Achievement

 21. Accommodative

 22. Acclaimed

 23. Absolutely in here

 24. Abundant in here

 25. Acclaimed in here

 26. Accommodative in here

 27. Achievement in here

 28. Adaptive in here

 29. Admire in here

 30. Adore in here

 31. Agathist in here

 32. come closer

 33. one who has visions or positive ideas about future

 34. Positive words starting with the letter

 35. kind and caring

 36. playful and amusing

 37. successful

 38. charming

 39. remarkable in performance, execution or design

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *